mandag 2. februar 2009

NY utfordring med ny vri…

Eg har vorte utfordra endå ein gong til å vise bilde nummmer 6 frå mappe 6 osv.

No bestemte eg meg for å berre flytte det til neste mappe og neste nummer…

dermed endte eg på DETTE bildet

sommarferien 06 158

..som de ser er dette Dæhlei hotel i Lilleelvdal

DETTE bilde har ei artig historie..

Sommaren 2006 hadde eg lagt opp ein tur som eg håpte skulle bli fin… vi kjørte til Dombås fyste kvelden… overnatta i ei hytte der.. neste dag vidare over Dovrefjell.. stoppa innom Dovregubbens hall osv. MEN no er det sånn at når ein kjem til neste dalsøkk.. så kjem ein til Foldal , Alvdal og Tynset.. og eg hadde fått visst at like før Alvdal skulle der være ein plass som heitte Lilleelvdal.. og der er min tippoldefar ifrå…(ein av dei) Vi stoppa innom kvar ei kirke på vegen, for å sjå på kirkene og gravstøtter osv. til alle andres fortvilelse…  :-) hehe

Eg hadde jo lyst å finne slekta…

Vidare skulle vi til Røros og sidan ein tur innom Sverige og så tilbake til Alvdal… Der skulle vi innom Aukrust senteret….

Hadde leigt oss ei hytte på ein gard her, hytta viste seg å være eit over 200 år gammalt hus

sommarferien 06 164

FINT?? Sjarmerande va det i allefall :-)

OG eg må berre sei.. det vi fekk oppleve i denne bygda var berre fantastisk!!! Aukrustsenteret var ein flott opplevelse.. vi såg film om Aukrust og figurane hans, oppfinnelsa og masse kjekt som ungane kunne holde på med.. sidan var vi oppom kirka og utfor kirkeporten stod denne

sommarferien 06 132

OG inne på kirkegarden fann vi gravsteinen til Kjell Aukrust.. den var noko av det mest sjarmerande eg har sett..  og på støtta stod der nokken ord som vi hadde høyrt Ludvig seie på filmen tidlegare den dagen

sommarferien 06 135

Så jordnær og flott…

Vi fann ein Ranch like ved der vi “campa” .. det viste seg at eigaren av denne lille cowboy landsbyen var ein kjend forfattar.. han inviterte oss inn i tavernaen sin og vi kjøpte bok som vi fekk signert.. det heile var egentlig ganske fantastisk.. og boka handla om ei av hans livs største opplevingar… det å temje ein mustang!

Anyway…. Eg snakkar meg visst vekk frå BILDET…

Vi var inne på ein kiosk og spurte KVAR i all verden ligg Lilleelvdal.. som vi ikkje hadde klart å lokalisere på turen vår… DÅ fekk vi vite at Lilleelvdal faktisk heitte ALVDAL i dag…  Så min tippoldefar kom frå Alvdal, men jobba i gruvene i Foldal.. JIPPI.. eg hadde funne ut noke i allefall..

SÅ var det at vi var innom restauranten i Alvdal og kosa oss med kaffe, is og brus… på veggane der hang masse gamle bilder.. og dette var då eit av dei.. legg det inn en gong til..

sommarferien 06 158

i tilfell de hadde gløymt det ;-)

HER var beviset.. ikkje berre det, men også at hotellet heitte Dæhlei var litt vittig.. for eg er nemlig i slekt med Bjørn Dæhlie….

Men akkurat då eg skulle til å røyse meg ut av stolen for å ta bildet.. som hang ganske høgt på veggen.. kom der ein mann med to unga og satte seg der… rett under bildet…

Ikkje berre var det nokon som ville tru eg stod der og ville ta bilde av DEI.. men mannen var faktisk Oddvar Brå!!!

SHIT! no kunne eg i allefall ikkje ta bilde.. vi var nøydde å vente til han gjekk.. eg kunne no ikkje ta bilde over hovudet på ein kjendis heller!!! Då ville han vel vorte fornærma enten eine eller andre vegen… hehe!!

MEN eg fekk tatt bilde til slutt då ser de… og med litt ny kunnskap på kjøpet! :-)

4 kommentarer:

Turid sa...

FOR en artig og spennende historie du forteller Monica!!! Du skriver SÅ lett og morsomt! Et flott innlegg;) Morsomt at Brå skulle sette seg rett under bildet då. Hihi. Takker for kommentar inne hos meg også. Tenker dere har kost dere i dag også. Vi var innom hos mine foreldre og varmet oss litt etter turen, og da ble det litt søtsaker på oss også...hihi.
Klem og god natt:)))

Nikoline sa...

Dette bildet vart det eit interressant innlegg av... riktig så koseleg historie me fekk med på kjøpet!
Humra litt for meg sjølv ved den andre utfordringa di der du hadde med geitene.. har møtt på desse nokre gonger,ja.. Litt skummelt ved Kjøsnesfjorden på varme dagar og geitene legg seg inni tunnellane/rasoverbygga,for bilane bryr dei jo seg IKKJE om...
Ha ein flott vekestart!

Miamor sa...

..det er omrpder jeg elsker...røros og tynset..mye slekt her..ha en super dag..herlig historie..slekt og røtter blir viktig!! klem :)

Monicas sa...

Heisann....nå fikk jeg jemmen ledd litt.....så morsom historie da.:)....bildet var foresten veldig fint...takk for koselige kommentarer inne hos meg:)